preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Škola ambasador Europskog parlamenta

Naša je škola nakon jednogodišnjega sudjelovanja u projektu „Škola ambasador Europskog parlamenta“ dobila vrijedno priznanje! Dana 28. 9. 2018. hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, gospođa Marijana Petir, svečano nam je uručila plaketu „Škola ambasador Europskog parlamenta“, a zatim i podijelila priznanja učenicima koji su do sada sudjelovali u Projektu. 


Priznanja su dobile učenice 3.c razreda: Stela Zajc, Sara Srdarev, Lucija Herman, Adrijana Grdić, Ena Ćićak i Antonela Vučić; učenice 3.d razreda: Ira Tišma, Petra Porubić, Larisa Salopek i Blažica Matešić; učenica 1.c razreda: Erika Marija Kuši; učenice 4.c razreda: Iva Paušić i Tijana Turković te  njihova mentorica profesorica Ljiljana Gračanin. Projektu su se pridružile i profesorice Marijana Smolčec i Jasmina Jašarević, te profesor Hrvoje Magdić.

S obzirom na važnost Europske unije u svakodnevnom životu svih njezinih građana, Europski parlament odlučio je u Republici Hrvatskoj pokrenuti obrazovni program „Škola ambasador Europskog parlamenta“ (EPAS-European Parliament Ambasador School) te ga usmjeriti na podizanje razine osviještenosti o Europi među mladima.

Program omogućuje učenicima, nastavnicima i svima zainteresiranima upoznavanje, informiranje o Europskoj uniji, a posebno o demokratskim ovlastima Europskoga parlamenta u donošenju odluka važnih za sve građane EU. U okviru programa razrađuju se nastavni moduli namijenjeni srednjim školama.

Riječ je o programu za mlade s ciljem podizanja svijesti i razine znanja srednjoškolaca o Europskoj uniji i parlamentarnoj demokraciji. Mladima se nastoji omogućiti bolje razumijevanje njihovih prava, upoznati ih s radom i odgovornostima zastupnika u Europskom parlamentu te osvijestiti načine kako mogu aktivno sudjelovati u kreiranju europskih politika. Program je pokrenut 2011. godine u Nizozemskoj, a od jeseni 2016. godine provodi se u svim državama članicama Europske unije. Naša se škola, pored 14 drugih škola iz Hrvatske, pridružila 2017./2018. šk. godine.

Svatko od nas može pridonijeti tome da Europa budućnosti bude onakva kakvu je zamišljamo i želimo – to bi trebao biti naš cilj,  a posebno mladih u Hrvatskoj i općenito u Europi.

Hvala svim kolegicama i kolegama profesorima naše škole na odazivu za sudjelovanje u Projektu koji se nastavlja i ove školske godine, a provodit će se u okviru građanskoga odgoja.

Ljiljana Gračanin, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 15. 10. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju