preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Gimnazija Bernardina Frankopana dobitnica je nagrade „Stjepan Cipek“!

Dana 4. listopada 2018. godine održana je svečana dodjela priznanja Foruma za slobodu odgoja za 2018. godinu „Stjepan Cipek“. Priznanje dobivaju pojedinci/ustanove koji doprinose ostvarenju vizije Foruma za slobodu odgoja, a ovogodišnji su dobitnici:


  • u kategoriji “Škola Foruma za slobodu odgoja”: OŠ Ivana Meštrovića iz Zagreba, II. OŠ Vrbovec, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar i Gimnazija Bernardina Frankopana, Ogulin
  • u kategoriji “Učiteljica Foruma za slobodu odgoja”: Snježana Prusec-Kovačić, OŠ Vugrovec – Kašina; Gordana Ljubas, OŠ Ivana Meštrovića u Zagrebu; Marina Mirković, Tehnička škola Požega;  Željka Štampar Zamuda, OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica.
  • u kategoriji “Stručna suradnica Foruma za slobodu odgoja”: Koraljka Mahulja Pejčić, OŠ Ivana Zajca, Rijeka

 

Objašnjenje Foruma za slobodu odgoja:

„Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina jedna je od triju u kategoriji srednjih škola koje ove godine primaju Forumovo priznanje 'Stjepan Cipek'. Odabrali smo ovu srednju školu prepoznavši u opisu njezina rada vrlo važan 'trofazni' put do uspjeha: 1. uočiti problem, 2. izraditi i osmisliti projekt koji će primjereno adresirati postojeći problem i 3. problem uspješno riješiti! Ova škola – njezini učitelji prvenstveno, uočili su problem otežane komunikacije među svojim učenicima različitih profila te odlučili provesti projekt koji bi te probleme razriješio. Dakako, radilo se o Forumovom projektu 'Pokreni promjenu!' koji je vrlo brzo dao rezultate. Pod parolom „Svi za jednoga – jedan za sve“ odnosi u školi počeli su se mijenjati na bolje i uskoro postali dobri, što se u fizičkom smislu očitovalo u stvaranju 'Božićnoga drvca promjena'! No, to nije sve! Škola svojim aktivnostima ulazi u lokalnu zajednicu, djeluje inkluzivno te gradi svijest o globalnom pristupu problemima, kako onim iz domene društvenih odnosa, tako i posebno djelujući u sferi ekologije. U dokumentima priloženim uz kandidaturu, Povjerenstvo je prepoznalo školu koja radi u potpunosti sukladno ciljevima i viziji kvalitetne škole kakvom je zamišlja Forum za slobodu odgoja.“Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 31. 10. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju