preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Završno predstavljanje projekta „Pokreni promjenu“

Dana 22. 10. 2018. u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana održano je završno predstavljanje projekta „Pokreni promjenu – prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“ i projekta „Svi za jednog, jedan za sve“.


Završnom predstavljanju prisustvovali su učenici prvih razreda te 3. i 4. razreda zanimanja ekonomist. Na početku predstavljanja ravnateljica Sanja Dubić obratila se prisutnima i pozdravila predstavnice Foruma za slobodu odgoja, Eli Pijaca Plavšić i Višnju Pavlović. Uvodnu riječ u predstavljanju Projekta imali su prof. Manuela Mihaljević Sabljak i prof. Branko Rumenović koji su vodili ovaj projekt u našoj školi. Govorili su nam o problemima na koje su naišli prilikom provođenja Projekta, tj. problemima u određenoj fokus-grupi. Neki od problema koje su učenici spomenuli razlike su između usmjerenja, odijevanje učenika, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, izolacija zbog socijalnoga statusa te osobe s invaliditetom. O tim su problemima razgovarali sa svojim profesorima te pokušali pronaći kvalitetna rješenja u našoj, ali i u ostalim školama.

Provedbom projekta „Svi za jednog, jedan za sve“ osmišljeni su i ciljevi, a to su promocija strukovnoga obrazovanja i smanjenje razlika između usmjerenja. Projektne aktivnosti bile su sljedeće: Upoznavanje s projektom, Obilježavanje 2. europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju, radionice za učenike: „Pokreni promjenu – kreativne radionice za učenike u području različitosti“, uključivanje učenika u razne aktivnosti te istraživanje o stavovima učenika.

Predstavnice Foruma za slobodu odgoja ukratko su predstavile svoj rad i prikazale videozapis na temu „Pokrenimo promjenu“. Nastojale su tako potaknuti i nas ostale da pronađemo načine kako smanjiti različitosti među ljudima.

Poslije izlaganja predstavnica Foruma za slobodu odgoja, učenice 4.c razreda, Iva Puškarić i Iva Paušić, prikazale su i objasnile rezultate provedene ankete i istraživanja na temu „Stavovi učenika o različitostima među usmjerenjima“. Anketu su osmislili i proveli učenici sadašnjega 4.c razreda u prethodnoj školskoj godini. Nakon provedene ankete, zajedno s profesorom Brankom Rumenovićem analizirali su podatke i napravili grafički prikaz rezultata te su utvrdili da su rezultati bolji od očekivanih. Pitanja u anketi bila su vezana isključivo za odnos između učenika različitih usmjerenja. Nakon što je utvrđeno da neki problemi ipak postoje, profesori su odlučili nastaviti s provođenjem ovoga projekta kako bi pokušali smanjiti ili na neki način ukloniti razlike među učenicima različitih usmjerenja.

Na kraju završnoga predstavljanja razmijenili smo mišljenja u nadi da ćemo na taj način omogućiti bolji učinak ovoga projekta. Predstavljanje je završeno geslom: „Svi za jednog, jedan za sve“.

Petra Puškarić, 4.cPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 31. 10. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju