preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Obilježen „Ružičasti listopad u Ogulinu“

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana ove je godine sudjelovala u nacionalnom projektu „Ružičasti listopad u Ogulinu“ u suradnji s Udrugom žena oboljelih i liječenih od raka SVE ZA NJU iz Zagreba. Projekt se provodio pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i društva Hrvatskoga Crvenog križa.


Cilj je projekta uključiti što veći broj učenika u Republici Hrvatskoj kako bi se prenijela edukativna poruka majkama i drugim ženskim članovima obitelji o potrebi redovitijih kontrolnih pregleda. Svjedoci smo obolijevanja mlađih žena od zloćudnih bolesti, kao i često kasnoga otkrivanja bolesti, što značajno smanjuje šanse za izlječenje. Jedna od glavnih briga oboljeloj ženi u tom trenutku postaje budućnost njene djece. Djeca mogu imati pozitivan utjecaj na roditelje te potaknuti njihovo odgovornije ponašanje.

Udruga SVE ZA NJU osmislila je projekt u kojem djeca sudjeluju u prenošenju preventivnih i edukativnih poruka majkama i drugim ženskim članovima obitelji ne bi li ih potaknula na redovitije kontrolne preglede.

U okviru ove akcije snimljena je fotografija učenica i učenika te prisutnih uzvanika koji su položajem tijela formirali oblik vrpce. Svaki je učenik dobio letak autoriziran od stručnjaka koji je u skladu s Nacionalnim  preventivnim programima.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su podržali akciju „Ružičasti listopad u Ogulinu“, posebno ambasadorici kampanje Milani Vlaović, zamjenici gradonačelnika Grada Ogulina Ivani Salopek Šumonja, predstavnicima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, Doma zdravlja Ogulin, udruge „Agata“, članovima udruge SVE za NJU  i ostalim gostima koji su se pridružili u snimanju fotografije.  

Zahvaljujemo profesorici Mariji Trdić Ćuk koja je snimila fotografiju, gospodinu Miri Turkoviću na tehničkoj pomoći te NK Ogulinu na ustupljenom stadionu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 29. 10. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju