preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Terenska nastava iz Sociologije

Terenska nastava iz Sociologije za učenike 3.a i 3.b razreda organizirana je u srijedu, 5. prosinca 2018. godine. Učenici su, u pratnji profesora, prvo posjetili Islamski centar i džamiju u Zagrebu gdje su od imama saznali mnoge zanimljivosti o islamu, islamskoj zajednici u Hrvatskoj, religijskim osobitostima islama i slično.


Također, učenici su mogli vidjeti i kako izgleda jedna od islamskih molitava u džamiji. Drugi dio terenske nastave bio je posjet Židovskoj općini i sinagogi u Zagrebu gdje je rabin učenicima predstavio židovstvo kao religiju, njihove običaje i razlike u odnosu na ostale religije. I jedan i drugi posjet uključeni su u terensku nastavu iz Sociologije jer se ona, uz mnoge druge teme, bavi i religijama pa je ovo bio vrlo zanimljiv način da se ta tema učenicima približi. Osim toga, upoznavanjem različitih religija, običaja, načina i stilova života i razmišljanja sami postajemo tolerantniji i otvoreniji.

Učenici su zatim mogli prošetati Zagrebom i uživati u najljepšem Adventu u Europi, a večernji dio terenske nastave bio je rezerviran za kazališnu predstavu Opet on u Kazalištu komedija. Predstava s izvrsnim glumcima sociološki je zanimljivo promišljanje stanja današnjeg društva, ali i pitanja može li se danas, uz sva sredstva moderne tehnologije i medije te rastući populizam, (pre)lako manipulirati ljudima i može li nam se danas dogoditi neki „veliki vođa“ koji će svijet opet odvesti u rat. Glavni glumac Dražen Čuček dobitnik je ovogodišnje nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kazalištu. 

Hrvoje Magdić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 10. 12. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju